
از تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴ شکیبا، یکی از اعضای «جمعیت انقلابی زنان افغانستان» (راوا) به دعوت «سازمان ایتالیایی هماهنگی حمایت از زنان افغان» (چیزدا) (۱) و آی.آس.پی (ISP) (۲) سفر دو ماههای به ایتالیا داشت که ضمن آن به بیش از ۱۵شهر جهت اشتراک در جلسات، کنفرانسها، دیدارهای عامه و متعلمان مکاتب، محصلان پوهنتونها و غیره دعوت گردید. بر علاوه این برنامهها، در خلال سفر مصاحبههای فراوانی با خبرنگاران از رسانههای چاپی و صوتی نیز انجام داد که وسیعا پخش گردید.
در حالی که پس از ۱۵ اگست ۲۰۲۱، دولتهای غربی و منطقوی در تلاش «تعامل» ننگین با رژیم خونریز و قرونوسطایی طالبان، میکوشند با عادیسازی روابط دیپلماتیک عملا آن را به رسمیت شناخته و وضعیت افغانستان را خوب جلوه دهند، شرکت اعضای «راوا» در برنامهها و کنفرانسهای جهانی، فرصتی بود جهت ارایه آگاهی به مردم دنیا از وضعیت واقعی جاری در افغانستانی تحت حاکمیت طالبان زنستیز و فاشیست؛ افشای سیاستهای امریکا و شرکایش و این که چگونه سیا با فریب دنیا، کماکان قیم و تمویلکننده اصلی طالبان است.
در تمامی کنفرانسها و برنامهها بر علاوه سخنرانی مفصل، شکیبا به پاسخ سوالات حضار میپرداخت و نیز کلپ حاوی تصاویری از فعالیتهای «راوا» و مبارزات زنان افغانستان به نمایش گذاشته میشد.
نماینده «راوا» طی سخنانش به این نکته اکیدا اشاره مینمود:
«امریکا به بهانه آزادی، دموکراسی، تامین حقوق زنان و مبارزه علیه تروریزم در همدستی با ناتو به افغانستان تجاوز کرد و طی بیست سال گذشته دولتهای دستنشانده فاسد و خاین را روی کار آورد. کابینه و پارلمان افغانستان متشکل از عناصر جهادی، خاین و وطنفروش بود که جز اندیشیدن به تاراج دارایی عامه، فساد وسیع و جنایت و جاهطلبی کاری نداشتند؛ بیش از ۹۳فیصد مواد مخدر جهان در افغانستان تولید میشد؛ نیروهای ناتو زیر نام جنگ علیه تروریزم با بمباران شهرهای افغانستان زنان و مردان بیدفاع ما را سلاخی مینمود؛ روزانه صدها نیروی امنیتی افغان کشته میشدند؛ در حملات انتحاری طالب و داعش هزاران هموطن ما جان خود را از دست دادند؛ و صدها درد و رنج دیگر.
وضعیت ناهنجار حکام فاسد و دساتیر اشرف غنی مبنی بر رهایی ۵۰۰۰ زندانی طالب و سازش با طالبان، زمینه برگشت دوباره این تروریستان را مهیا ساخت و بالاخره طی معاملات ننگین پسپرده در جلسات دوحه با پادرمیانی خلیلزاد و تعدادی از جهادیهای معاملهگر، زیر نام "مذاکرات صلح" قدرت به طالبان واگذار گشت. و به این شکل امریکا و دولتهای دخیل در افغانستان، خاک بر چشم پاشیده و قدرت را به همان تروریستانی سپرد که علیه شان ۲۰ سال تمام "جنگید". طالب را اگر امریکا رنگ و روغن داده و تغییریافته تبلیغ کند، مردم درددیده افغانستان، هرگز نبخشیده و فراموش نخواهند کرد. افغانها دیگر ماهیت بنیادگرایان را زیر هر نام و پوشش میشناسند و میدانند که فکر و سرشت این جانیان هرگز تغییری نمیکند. جز به محاکمه کشانیدن طالبان و جهادیان جنایتکار، عدالت برای تودههای بربادرفتهی ما تامین شدنی نیست....
در حالی که ما خود در آتش بنیادگرایی میسوزیم اما کشتار خلق فلسطین و لبنان توسط دولت جنایتکار و صهیونیست اسراییل را محکوم کرده و در کنار این قهرمانان میایستیم. با حمایت جهانی از مبارزه ضد امپریالیستی،همبستگی خود را با مبارزان ایران، کردستان و فلسطین ابراز میداریم.»
نماینده «راوا» ضمن شرکت حضوری در برنامههای گوناگون، به چندین برنامه آنلاین نیز دعوت گردید تا به نمایندگی از زنان داغدار کشور ما صحبت نماید.
تصاویر برخی از برنامههای این سفر:


۲۶ الی ۲۹ سپتامبر: شرکت در جشنواره «من بازی میکنم» که توسط آی.اس.پی، کمپنی تیاتر «تب تیاترو» و اندرا کالدارت عکاس جوان ترتیب داده شده بود. ضمن سخنرانی و دیدار با گردانندگان این برنامه، با جمعی از فعالان و رضاکاران سایر سازمانها دیدار و گفتگو صورت گرفت.

۳ اکتوبر: شرکت در برنامه افتتاحیه چای زعفران توسط کمپنی «پومپودور» ایتالیا در شهر بولزانو.

۶ اکتوبر: دیدار با اعضای چیزدا که از شهرهای مختلف به خاطر نشست سالانه خویش گردهم آمده بودند و سخنرانی در جمع اعضای چیزدا در میلان. در این شهر با زنانی از سازمانهای فمینیستی و دموکرات در خانه زنان شهر میلان نیز دیدار صورت گرفت.

۱۲ اکتوبر: عضو «راوا» طی کنفرانسی در روم تحت عنوان «تبعیض جنسیتی را خاتمه بخشید» که در آن علاوه بر صداهای مقاومت از ایران و افغانستان، نمایندگان چیزدا و سازمان عفو بینالملل نیز در آن شرکت داشتند.
شکیبا در لابلای سخناناش گفت: «...ریشه تمام سیهروزیهای افغانستان بنیادگرایی و نقش امریکا در تمویل و حمایت از آن است. تا زمانی که امریکا دست از حمایت گروههای تروریست برندارد، مسایلی چون تبعیض جنسیتی و خشونت خانوادگی، خاتمه نخواهند یافت.»

۱۶ اکتوبر: دیدار با عدهای از اعضای پارلمان ایتالیا از جناح دموکراتیک در شهر روم.

۱۴ اکتوبر: جلسه با اعضای کمیته ولایتی «جمعیت ملی پارتیزانهای ایتالیا» (ANPI) در شهر روم.


۱۸ اکتوبر: یکی از برنامهها راجع به افغانستان در نزدیکی شهر فیراره ایتالیا.

۱۹ اکتوبر: «انجمن خانههای فرشتگان دینیلی» و نهاد استرادا (Strada) جایزه بینالمللی «دینیلیپو» (Daniele Po International Award) را که هر ساله به زن مبارزی از کشورهای جنگزده اهدا میگردد، در تالار شاروالی شهر بلونیا که مکان مهم تاریخی به شمار میرود، به «راوا» تفویض نمود.


حین سفر به شهر بلونیا در ارتباط با این جایزه با ارزش، شکیبا در دهها برنامه دیدار با مردم، مکاتب، پوهنتونها و سازمانهای حامی کردها اشتراک ورزید که عمدتا توسط «انجمن خانههای فرشتگان دینیلی» و نهاد «استرادا» ترتیب گردیده بودند.








۲۴ اکتوبر: سخنرانی در جمع وسیعی از شاگردان لیسههای شهر چینتو در تالار تیاتر «پندوریرا» که با سخنان معاون شاروالی آن شهر آغاز گشت و یکی از ممثلین جوان داستان «نسرین» را به نمایش گذاشت که نشاندهنده وضعیت اسفناک زندگی دختران افغان تحت حاکمیت طالبان بود.


۲۳ اکتوبر: سخنرانی در تالار انستیتیوت تخنیک و ژورنالیزم شهر بلونیا.



۲۳ اکتوبر: شرکت در برنامه آنلاین کمیسیون هفتگانه «فرصتهای مساوی» شاروالیهای شهر بلونیا چینتو.

۲۳ اکتوبر: دیدار با سازمان «ریتیجین» کردها در شهر مورزوبوتو که طی آن ترجمه شعر مینا «هرگز بر نمیگردم» نیز توسط یکی از دختران جوان دکلمه گردید.

۲۵ اکتوبر: دیدار از باغی در شهر فیراره که به نام خبرنگار ایتالوی «الاریا آلپی» مسما گشته است. وی در موگادیشوی سومالیا یکجا با عکاساش توسط یک باند قاچاقبر به دلیل تهیه گزارش از قاچاق زبالههای سمی ایتالیا به موگادیشو، به قتل رسید که گفته میشود نظامیان ایتالیا در آن دست داشتهاند.

۲۵ اکتوبر: سخنرانی در جمعی از استادان و محصلین انستیتیوت زراعت شهر فیراره.

۱۲ نوامبر: سخنرانی در جمعی از محصلان ماستری و دوکتورا و پروفیسران انستیتیوت اطلاعات و پالیسی عامه شهر لوگانو-سویس.


۲۵ نوامبر: بمناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان، عضو «راوا» دیداری داشت با تعدادی از محصلین و استادان در انستیتیوت بشری شهر میلان که روی موضوعات قانون اساسی افغانستان و قوانین بینالمللی در ارتباط به حقوق زنان بحث صورت گرفت. در سخنرانی عمدتا روی وضعیت زنان افغانستان تحت حاکمیت طالبان زنستیز پرداخته شد. در پینل یکی از سخنرانان ایتالیایی روی قانون اساسی افغانستان بحث کرد و آن را دستاورد امریکا دانست که عضو «راوا» در رد این اظهارات گفت که امریکا با حمایت از گروههای بنیادگرا و تروریست، خود ناقض قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی است.

۲۸ نوامبر: شکیبا در کنفرانسی که توسط «سازمان حقوقدانان دموکراتیک» ترتیب داده شده بود همراه با نمایندگانی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» شرکت جست که با سخنرانی و پخش آهنگی از آوازخوان کوریایی بر اساس شعر «هرگز برنمیگردم» سروده شهید مینا رهبر بنیانگذار «راوا»، از زنان افغانستان و فعالیتهای سیاسی آنان نمایندگی نمود. آهنگ مشهور «برای» از شروین آوازخوان ایرانی نیز پخش گردید.

۲۹ نوامبر: شرکت در کنفرانسی که توسط آی.اس.پی و سازمان «فیداپه» (فدراسیون ایتالوی زنان در بخش هنر حرفهای و کسب و کار) ترتیب داده شده بود.

۲۹ نوامبر: سخنرانی مختصر در کنسرت خواننده نامدار ایتالیای «چیارا لوپی» و گروهش در شهر بیلونو که پول جمعاوری شده از فروش تکت آن، به «راوا» اهدا گردید.

۲ دسامبر: دیدار با شاگردان سه صنف انستیتیوت زینوسی شهر پوردینن که سخنان بیشتر در ارتباط با تاریخ معاصر افغانستان -از تجاوز روسها تا تسلط دوباره طالبان در اگست ۲۰۲۱- متمرکز بود.
اکثر شاگردان مکاتب ضمن صحبتهای شکیبا در مورد محرومیت دختران افغان از تعلیم و تحصیل، به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و اشک میریختند.

۵ دسامبر: عضو «راوا» در گفتگویی در مورد زنان و صدای مقاومت با اشتراک نمایندگان ایران، افغانستان و کردستان شرکت داشت که توسط بزرگترین اتحادیه کارگری ایتالیا (CGIL) برگزار گردیده بود.


میز نشرات و فروش ترجمه ایتالوی کتبی مانند «مینا زن قهرمان افعانستان» به قلم میلودیآرماچایلد، زعفران افغانستان و صنایعدستی رنگارنگ در حاشیه تمامی برنامهها قرار داشته و پول گردآمده از فروش آنها، منبع اعانت مالی چیزدا به «راوا» میباشد.

پانویسها:
۱- ISP مخفف Insieme si può (همه باهم میتوانیم)، نهادی است که در نقاط مختلف دنیا برنامههای رفاهی اجرا میکند.
۲- چیزدا (CISDA) که متشکل از زنان آزادیخواه و مترقی است، از سال ۱۹۹۹ بدینسو برای حمایت از زنان افغان و بخصوص «راوا» فعالیتهای با ارزشی را انجام داده است.